Vegyszermentes háztartás workshop

A bolti tisztítószerek és kozmetikumok ideje lassan lejár – szerencsére egyre többen nyúlnak vissza ükanyáink módszereihez, és természetes alapanyagokat használva tartják tisztán az otthonukat. A szódabikarbóna, ecet, citromsav mind-mind hasznunkra lehet a konyhában, a kávé nem csupám ivásra alkalmas, levendula vagy narancshéj felhasználásával pedig finom illatú fertőtlenítő készíthető.

Ezt a workshopot első körben azoknak ajánljuk, akik szeretnének elmélyedni a vegyszermentes háztartás hétköznapi praktikáiban – ráadásként közösen készítünk el egy adag házi mosogatótablettát.

A workshop részvételi díja: 1000 ft

A következő workshop várható ideje: 2021. december 11., szombat, délelőtt 10 óra (a workshop hossza körülbelül 1,5 óra.

Mosható pelenka workshop

Egy átlagos kisbaba több mint 4500 műanyag pelenkát használ el, míg szobatisztul. Talán nem véletlen, hogy egyre több anyuka vált mosható pelenkára az eldobható helyett, csakhogy a kezdés nem is olyan könnyű… mert van csónakos, zsebes, meg Aio, meg PUL-anyagú, meg biopamut, meg fiús és lányos tetrahajtogatás, meg bambuszbetét, meg szénszálas betét, meg zorbos és huh, hogy kell egyáltalán higiénikusan tisztán tartani a mosipelust?

Tartsatok velünk ezen a workshopon, ahol átnézzük a különböző pelenka-, és betéttípusokat, átbeszéljük a mosható pelenkák gyakorlati oldalát és próbaképp bepelenkázunk egy babát – na, nem egy igazit! 🙂