Sziasztok!

majo3

Az elmúlt öt évben megpróbáltuk kialakítani magunknak a hétköznapian fenntartható otthon koncepcióját – egy olyan életmódot, ahol nem feltétlenül kell elvonulni egy világvégi tanyára ahhoz, hogy kicsit környezettudatosabban tudjunk élni, hiszen ez a fajta tapasztalás nem mindenki számára elérhető manapság.

Mit jelent számunkra ez az életmód?

Például csomagolásmentes bevásárlást textilszatyrokkal és üvegekkel a műanyagzacskó helyett. A kemikáliákkal teli termékek leváltását környezetbarát kozmetikumokra vagy vegyszerekre. Hazai kisvállalkozót támogatását, hogy az általunk használt holmik ne a világ másik feléről érkezzenek, tovább növelve az ökolábnyomunkat. Kevesebb hulladékot, többszörhasználatos dolgokat, minimalistább szemléletet.
És most már azt is, hogy ezeket az ötleteket megpróbáljuk továbbadni másoknak, mert a bolygó csak akkor marad élhető a következő generációk számára, ha mind megpróbálunk változtatni kicsikét az eddig megszokott kényelmes, de környezetszennyező szokásainkon.
A Majolika Ökobolt mellett 2018 óta a Jollity blogon is találkozhattok velünk, ahol személyesebben mesélünk a „nagyvárosi önfenntartásról”, vagyis arról, miképp lehetséges a hétköznapok során úgy megélni a környezettudatosságot, hogy az ne nyűg, hanem hobbi és elköteleződés legyen.

Szerkesztette: Majolikabolt @ 2021